101napoleon

101-Zakhorloge Napoleon

Dit Half-Savonette zakhorloge uit Zwitserland  heeft een horlogeglas van echt glas. Het is gemaakt voor de Art Nouveau periode.

102dubbele_tijd

102-Zakhorloge Dubbelle tijd

103landschap

103-Zakhorloge Landschap

104revolutie

104-Zakhorloge Revolutie

Het ontwerpen van zakhorloges wordt altijd in verband gebracht met de algemene geest van tijd.. De wijzerplaat is bij dit zakhorloge zijn tijd echter al vooruit, met uitzondering van de aanwijzer! 

105prachtig

105-Zakhorloge Opvallend

Dit zakhorloge is gemaakt rond 1892. Als u het deksel opent ziet u de fraai geschilderde wijzerplaat. Het zakhorloge heeft tevens een sierlijk geschilderde rand en een even artistieke centrum.  

106standaard

106-Zakhorloge Prachtig

In  de tijd van dit model was het een en al kommer en kwel. De reden hiervan was de New York Stock Exchange crash van 1929. Dit maakte de zakhorloges kostbaar.

Met name in de Verenigde Staten van Amerika, dit land nam slechts een paar horloges af en zette zo de horloge industrie onder enorme druk. 

107spaans

107-Zakhorloge Spaans

De Catalaanse modernistische hervorming van beweging (in Duitsland volgens sommige art nouveau) leidde tot een duidelijk zichtbare veranderingen in de culturele en architectonische sectoren.

Ze werd vergezeld door uitbundige versieringen en doen denken aan de gebouwen van Antonio Gaudi (1852-1926).

 Dit alles wordt weerspiegeld in dit Spaanse zakhorloge. 

108meerdere

108-Zakhorloge Meerdere

109auto

109-Zakhorloge Auto

Hoewel op het eerste gezicht niet zo lijkt kunnen auto's en horloges worden vergeleken met elkaar in sommige opzichten. Er wordt regelmatig een beroep gedaan op ingenieurs en vaklieden met technische vaardigheden.  

110zeilschip

110-Zakhorloge Zeilschip

   

Weer  

   
  • a.-loire.jpg
  • b.-esprit-du-temps-openl.jpg
  • b.-esprit-du-temps-detail.jpg
  • a.-loire-achter.jpg
  • b.-esprit-du-temps-achter.jpg
  • b.-esprit-du-temps.jpg
   
© Familie Kempe